Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις

 

Κύκλος 2 διαλέξεων του πανεπιστημιακού, αρχιτέκτονα και χωροτάκτη Σπύρου Κοντόπουλου με θέμα "Περί Ψυχής"

INFO
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ
Δευτέρα 23/9 και 30/9/19
Συμμετοχή: 10 ευρώ για τις δύο συναντήσεις
Δηλώσεις συμμετοχής - πληροφορίες: 210 6817042

 

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 8.15 μ.μ., σας καλώ στην πρώτη (δωρεάν) συνάντηση της ομάδας θεραπευτικού γέλιου και χαλάρωσης, που θ’ αρχίσει να λειτουργεί από τον Οκτώβριο κάθε βδομάδα στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ.

Δε θα συζητάμε για το γέλιο, δεν θα κάνουμε ασκήσεις για να μάθουμε πώς να γελάμε, δεν θα το αναλύουμε, ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ και θ’ ακολουθεί καθοδηγούμενη χαλάρωση. Στην ομάδα μπορούν να έρθουν άτομα κάθε ηλικίας, από 17 μέχρι... 87, αρκεί να μην υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. 😊

Η οικονομική συμμετοχή είναι 10 ευρώ για κάθε φορά ή 30 ευρώ για κάθε κύκλο τεσσάρων συναντήσεων (τα οποία θα προκαταβάλλονται στην πρώτη συνάντηση).
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην πρώτη συνάντηση, επικοινωνήστε στο 6947 919994 (6-9 μ.μ.)

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Ν' ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;ή αλλιώς... ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ• Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Βοηθά να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις λοιμώξεις.• Χαλαρώνει. Όταν γελάμε, αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών, των χημικών ουσιών του οργανισμού που ευθύνονται για την καλή μας διάθεση. Οι ενδορφίνες είναι τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού και οι ορμόνες της ευεξίας.• Κάνει καλό στην καρδιά. Όταν γελάμε, η καρδιά αιματώνεται και λειτουργεί καλύτερα.• Τονώνει την αναπνευστική λειτουργία. Ο άνθρωπος εισπνέει περισσότερο οξυγόνο και εκπνέει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Οι πνευμονολόγοι επισημαίνουν ότι το γέλιο είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για ασθενείς με άσθμα ή χρόνια βρογχίτιδα.• Κατεβάζει την πίεση, διαστέλλει τις αρτηρίες, ανοίγει την όρεξη και καίει θερμίδες. Επίσης ανακουφίζει από τη δυσπεψία.• Γυμνάζει. Από τις συσπάσεις που προκαλούνται γυμνάζεται όλο μας το σώμα.• Το έντονο γέλιο προκαλεί ένα ζωηρό εσωτερικό μασάζ στη σπλαχνική κοιλότητα, κινητοποιώντας τον πεπτικό σωλήνα.• Καταπολεμά το στρες. Απελευθερώνονται νευροπεπτίδια τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και ορισμένων άλλων σοβαρών νοσημάτων.• Με το γέλιο μπορούν να τεντώνονται και να χαλαρώνουν 400 διαφορετικοί μύες του σώματος, κάτι που επιτυγχάνεται και με ασκήσεις κατά του στρες ή γιόγκα.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;ή αλλιώς... ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!Ο Robert Provine (νευροεπιστήμονας, ψυχολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ) λέει ότι «κατά πάσα πιθανότητα η ευεργετική επίδραση του γέλιου ενισχύεται καθοριστικά από την παρουσία άλλων ανθρώπων δίπλα μας, που μοιράζονται τη δεδομένη στιγμή τα ίδια συναισθήματα, είτε πρόκειται για μέλη της οικογένειάς μας είτε για φιλική συντροφιά». Ο ίδιος επιστήμονας υποστηρίζει ότι ένας άνθρωπος γελά 30 φορές περισσότερο όταν βρίσκεται σε μια παρέα παρά όταν είναι μόνος του.
Θα χαρώ πολύ να μοιραστώ μαζί σας το γέλιο μου!Η εμψυχώτρια της ομάδας θεραπευτικού γέλιουΚαίτη Μάρακα(θεραπεύτρια - μουσικός - φιλόλογος)

 

}
Η αγάπη προς το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της πέρσικης μουσικής, μιας μουσικής σχεδόν άγνωστης στον τόπο μας, οδήγησε τέσσερις μουσικούς, τον Βαγγέλη Χατζόβουλο, τον Παναγιώτη Μαύρη, τον Γιώργο Ανδρουλάκη και την Ιράνα Σάμιτα, να συναντηθούν και να σμίξουν τους ήχους των οργάνων τους δημιουργώντας το μουσικό σχήμα Azizam (Αγαπημένε).
Επίσης, με βασικό όργανο το έγχορδο ταμπούρ, από τα πιο αρχαία όργανα της Ανατολής, και το νταφ, που εμφανίστηκε στην περσική μουσική μέσα από μια τελετουργική παράδοση, θα ακουστούν παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια από την κουρδική μουσική παράδοση του Ιράν ~ μια προφορική παράδοση βασισμένη στον ήχο της φωνής και τα λόγια του τραγουδιού, συνοδευόμενη από μια συνεχώς εξελισσόμενη, ζωντανή, μελωδική έκφραση των συναισθημάτων και των βιωμάτων της απλής καθημερινής ζωής και της αναζήτησης του ανθρώπου για το Ιερό μέσα του.

Οι Azizam είναι οι

Βαγγέλης Χατζόβουλος: τάρ, πέρσικο ταμπούρ, ούτι

Παναγιώτης Μαύρης: τόμπακ

Γιώργος Ανδρουλάκης: λύρα με συμπαθητικές χορδές

Ιράνα Σάμιτα: νταφ, φωνή

INFO

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα: 21:00

Είσοδος: 8 ευρώ

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2106817042

Συνταγές Μουσικής – αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών

 Η Μαρία Χατζημανώλη στο τραγούδι και η Ελένη Μπελιμπασάκη στο πιάνο παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια της σύγχρονης μουσικής ιστορίας μας!

INFO

Σάββατο 28/9/19

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Ώρα: 21.00

Είσοδος 10 ευρώ, με κρασί

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6817042

www.idiomelon.gr

ΑΕΙΦΑΡΟΝ

Ένα λυρικό πέρασμα στο Εὖ Ζῆν

Οι μελωδίες και τα τραγούδια της Μουσικής Ομάδας Αείφαρον, εξυμνούν τη χαρά της ζωής και αποκαλύπτουν την ομορφιά της. Δημιουργώντας ένα στερέωμα συναισθηματικής έκστασης και ψυχικής ευφορίας, ανυψώνουν το πνεύμα μας και αφυπνίζουν εντός μας ένα απελευθερωτικό βίωμα ανάτασης, ευδαιμονίας και αγάπης. Η Μουσική είναι η γλώσσα της φύσης και του σύμπαντος. Είναι το μέσον επικοινωνίας με την παγκόσμια αρμονία που εμφορεί τα πάντα, συγκεράζοντάς τα στην αέναη κίνηση της ζωής. Γι’ αυτόν τον λόγο, η μουσική αποτελεί πύλη προς την επίτευξη της εσωτερικής αρμονίας, ισορροπίας και γαλήνης, συνιστώντας την πολυτιμότερη πυξίδα μας στο ταξίδι του Εὖ Ζῆν. 

Οι μουσικές μας συνθέσεις έχουν ως στόχο να μεταδώσουν αυτήν την πρωταρχική ιδιότητα της μουσικής να διεισδύει στην ψυχή μας και να την μεταμορφώνει ευεργετικά. 

Τα τραγούδια της Μουσικής μας Ομάδας συνθέτουν μία μελωδική αφήγηση αυτογνωσίας και ψυχικής αναγέννησης, πνευματικής εξύψωσης και ελευθερίας. Οι μελωδίες της πυροδοτούν την αισιοδοξία και την ζωτικότητα, θεραπεύοντας σώμα και ψυχή, εναρμονίζοντάς μας με τον φυσικό μας ρυθμό—που είναι ο ρυθμός της Ζωής. Τα ουράνια φωνητικά φέρουν ένα κράμα παιδικότητας και μυστικισμού, εμπνέοντας τον ακροατή να αφουγκραστεί κάτι από τις φωνές των αγγέλων. 

Η μουσική δημιουργία είναι μια γιορτή που μας προσκαλεί σε μια μέθεξη λυρισμού και αθωότητας, ζεσταίνοντας τις καρδιές μας, πλημμυρίζοντάς τες με εμπιστοσύνη και θυμίζοντάς μας πως το παιδί μέσα μας είναι πάντοτε εκεί, έτοιμο να αναδυθεί και να μας διδάξει πόσο ελεύθερη και ανάλαφρη είναι η ζωή όταν ζούμε στην εκστατική απλότητα του τώρα. 

Η μουσική ομάδα του Αείφαρον δημιουργήθηκε το 2011 από την Κατερίνα Ρίττερ (φωνή) και τον Απόστολο Στάμο (κιθάρα), οι οποίοι συνθέτουν και τα περισσότερα τραγούδια. Έξι επιπλέον μέλη προστέθηκαν στην πορεία, συνεισφέροντας τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους: η Δήμητρα Σακελλαροπούλου (φωνή), η Ερμηέλ Τζανέβα (φλάουτο), ο Πυθαγόρειος Χατζηνικολάου (μπουζούκι), ο Μάνος Μιχαλίτσης (λαούτο), ο Παναγιώτης Στάμος (τύμπανο τσέμπε) και ο Μίνωας Σφηνιάς (στάμνα). Πρόσφατα, τρία επιπλέον μέλη έχουν εμπλουτίσει την καλλιτεχνική της παλέτα: ο Γιάννης Μαλλιαρουδάκης (μπεντίρ), η Τζένη Σουλκούκη (πιάνο) και ο Ορφέας Ανδρόνικος (φωνητικά, πιάνο, κιθάρα). 

 

Το μοναδικό στυλ μουσικής σύνθεσης των καλλιτεχνών βασίζεται σε μια συνειδητή φιλοσοφική προσέγγιση σχετικά με τον ρόλο και τις λειτουργίες των διαφορετικών μουσικών οργάνων, καθώς και την συχνότητα στην οποία ρυθμίζουν τον ήχο τους - στοιχεία τα οποία συμβάλουν στην αναζωογονητική και θεραπευτική επίδραση των δημιουργιών τους. Οι μουσικοί ρυθμίζουν τα όργανά τους σε εναλλακτικές συχνότητες από την ευρέως διαδομένη Α=440Hz, όπως, μεταξύ άλλων, την θεραπευτική συχνότητα A=432Hz. Αυτή η συχνότητα αυτή παράγει ένα αρμονικότερο και μελωδικότερο αποτέλεσμα και έναν πλουσιότερο ήχο και βρίσκεται σε μεγαλύτερη αρμονία με τις δονήσεις του φυσικού μας περιβάλλοντος, ενώ οι δονήσεις της θεωρούνται πως προσεγγίζουν την γνωστή Αρμονία των Σφαιρών. 

Ο πρώτος τους δίσκος ηχογραφήθηκε σε αυτήν την συχνότητα και, αντιθέτως με την επικρατούσα πρακτική, στην περίπτωσή τους όλα τα όργανα και τα φωνητικά ηχογραφήθηκαν ταυτόχρονα στο στούντιο, κάτι το οποίο εμπλούτισε το τελικό αποτέλεσμα με μία ανώτερη ποιότητα αρτιότητας και ακουστικής ενότητας. 

Η ολιστική μουσική του Αείφαρον αποτελεί ένα ζωντανό μονοπάτι προς το Εὖ Ζῆν. Όλα τα στάδια της δημιουργίας – από την σύλληψη της μελωδίας και των στίχων, ως την σύνθεση, ενορχήστρωση και παρουσίαση – εστιάζονται σε αυτό το ανώτερο ιδανικό. Με αυτόν τον τρόπο και μέσα από την ψυχοπλαστική δύναμη της μουσικής, η τέχνη τους προσκαλεί την ψυχή σε ένα ταξίδι ευδαιμονίας και μελωδικής αφύπνισης.

 

"ΟΛΗ Η ΓΗΣ ΑΝΘΙΖΕΙ"

όλη η Γης ανθίζει... ο τίτλος της μουσικής μας παράστασης-συναυλίας!
...μαζί ανθίζουν και όλες οι ψυχές που γίνονται συμμέτοχοι στις μουσικές δράσεις μας! 
Τα τραγούδια του Αείφαρον συνθέτουν μία μελωδική αφήγηση ψυχικής αναγέννησης, πνευματικής εξύψωσης και ελευθερίας. 

Οι μελωδίες πυροδοτούν την αισιοδοξία και την ζωτικότητα, εναρμονίζοντάς μας με τον φυσικό μας ρυθμό—που είναι ο ρυθμός της Ζωής. 
Τα μουσικά μας όργανά κουρδίζονται στα 432Hz, μια αρμονικότερη συχνότητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. 
Τα περισσότερα τραγούδια είναι εξ ολοκλήρου δικές μας συνθέσεις. 
Το ρεπερτόριό μας διανθίζεται με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα καθώς επίσης και διασκευές γνωστών και αγαπητών τραγουδιών. 

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, κοντά στον ΗΣΑΠ
Κυριακή 29/9/19

Έναρξη: 20.30
Είσοδος 12€ / Μειωμένο για ανέργους, φοιτητές, ΑΜΕΑ 8€ 
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Paul Goodman – Μανωλία Κοκολογιάννη

Συναυλία οργανικής μουσικής

Η μουσική είναι ένας τρόπος σφαιρικής επικοινωνίας. Υπάρχουν σημεία κάπου μέσα στον ακαθόριστο χώρο μεταξύ του ακροατή και του ερμηνευτή που δημιουργείται μουσική. Ο ακροατής και ο ερμηνευτής αποτελούν μια οντότητα και καθώς χτυπά η πένα ή το δοξάρι μια χορδή, ο ήχος μετουσιώνεται μέσα στον καθένα διαφορετικά. Η εξωτερίκευση αυτής της ουσίας προς τον μουσικό προκαλεί μία αέναη συνομιλία.

Ο Paul Goodman στο σάζι και τη λύρα, με τη συνοδεία της Μανωλίας Κοκολογιάννη στη λύρα παρουσιάζει προσωπικές του συνθέσεις που συνδυάζουν τους ήχους των παλιών τρόπων και οργάνων, εκφέροντας ένα σύγχρονο άκουσμα οργανικής μουσικής.

Ο Paul Goodman είναι ένας σύγχρονος μουσικός και συνθέτης, ερμηνευτής του σαζιού και της Kρητικής λύρας με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει ασχοληθεί με τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης, της Τουρκίας και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από την Μεσόγειο. Η έρευνα του τον οδήγησε στο ‘Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος’ του Ross Daly, όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να μαθητεύσει κοντά σε μεγάλους μουσικούς και δασκάλους. Η εμπειρία του εμπλουτίστηκε μέσα στα χρόνια, από τις διάφορες συνεργασίες με μουσικούς από διαφορετικά περιβάλλοντα και κουλτούρες. Από το 2005 δίνει παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Σερβία και η Ολλανδία, πολλές φορές ως προσκεκλημένος σολίστας.

Στις συνθέσεις του ο Paul Goodman συνδυάζει στοιχεία επιρροών με τον αυθορμητισμό και την φρεσκάδα ενός ανθρώπου που ακούει κάτι καινούριο σε αυτούς τους διαχρονικούς ήχους. Οι συνθέσεις του έχουν χαρακτηριστεί ως ταυτόχρονο διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν, το μέλλον, το θεϊκό, το παροδικό και το αιώνιο.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο «Strangely Familiar» έγινε αποδεκτή με πολύ καλές κριτικές. Ο δίσκος αυτός εκθιάστηκε για το ανεπιτήδευτο ύφος του, την πρωτοτυπία των συνθέσεων και την έξυπνη ενορχήστρωση. Ο δεύτερος δίσκος του Paul με τίτλο «Yet» κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019.Το «Yet» λαμβάνει επίσης πολύ καλές κριτικές για την πρωτοτυπία των συνθέσεων και την προσεγμένη επεξεργασία ήχου σε κάθε στάδιο της δημιουργίας του.

Η Μανωλία Κοκολογιάννη είναι εικαστικός και μουσικός. Σπούδασε στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ασχολείται με τις διάφορες εκφάνσεις της τέχνης όπως το θέατρο, την διδασκαλία, την κατασκευή χρηστικών αντικειμένων και τις εκθέσεις.

Παράλληλα ασχολείται με την μουσική και την κρητική λύρα. Μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς ερμηνευτές και δασκάλους της λύρας όπως ο Ζαχάρης Σπυριδάκης, ο Ιάκωβος Πατεράκης και ο Ηλίας Ανδρεουλάκης. Μέσα από το Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος του Ross Daly ήρθε σε επαφή τόσο με άλλες μουσικές παραδόσεις όσο και με σύγχρονους μουσικούς και δασκάλους από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αμερική, την Ευρώπη, κ.α. Από το 2012 συνεργάζεται με τον μουσικό και συνθέτη Paul Goodman σε διάφορα project δίνοντας συναυλίες στην Αθήνα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στον Βόλο, στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Επίσης συμμετέχει στις δισκογραφικές δουλειές «Strangely Familiar» και «Yet» του Paul Goodman.

INFO

Κυριακή 6 Οκτωβρίου ΄19

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο: Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασιλέως Κωνσταντίνου

Μαρούσι (5 λεπτά από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου)

Είσοδος: 7 ευρώ

Ώρα έναρξης 20:30

Τηλέφωνο κρατήσεων 210 6817042

Η Ομάδα Ερευνητικού Θεάτρου Καλειδoσκόπιο - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία και η θεατροπαιδαγωγός-μουσικοθεραπεύτρια Καλλιόπη Κουτροπούλου επιμελούνται ένα βιωματικό δημιουργικό εργαστήριο για γονείς και παιδιά.

Ελάτε να "παίξουμε... μαζί", συνδυάζοντας ρυθμούς, ήχους, αισθητηριακά υλικά και κίνηση, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και μέσα από το παιχνίδι τις σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και την αντίληψη του ρυθμού και της κίνησης των παιδιών.

Και όλα αυτά, στο όμορφο νεοκλασικό κτίριο του Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο.

Κάθε Δευτέρα στις 6:30-7:30 το απόγευμα.

Έναρξη στις 7 Οκτωβρίου 2019.

Τιμή ανά συμμετοχή: 40 ευρώ/μήνα

(παρέχεται έκπτωση για αδελφάκια)

Περιορισμός αριθμός διαθέσιμων συμμετοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6907801862 και 2106817042.

 

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Ιδιόμελο, με τραγούδια αγαπημένα, με τη σφραγίδα της προσωπικής του ερμηνείας, αλλά και νέα, της προσωπικής του δισκογραφίας. Τον συντροφεύει  η υπέροχη Αλίκη Ζωγράφου. Στο πιάνο ο Παντελής Λεγάκης.

INFO
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, (κοντά στον ΗΣΑΠ) 
Σάββατο 12/10/19
ώρα 21.00
είσοδος: 10 ευρώ, με κρασί
πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042
www.idiomelon.gr

 

Το τραγούδι της φάλαινας

Βρεφική Θεατρική Παράσταση

στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο

 

Η ομάδα ερευνητικού θεάτρου Καλειδοσκόπιο πραγματοποιεί ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο των παιδιών. Μια παράσταση ειδικά σχεδιασμένη γα βρέφη και νήπια από 6 μηνών έως 3,5 ετών.

 

Μέσα από ένα συνδυασμό από τεχνικές θεάτρου, κουκλοθεάτρου, θεάτρου σκιών και ειδικά σχεδιασμένης μουσικής για βρέφη, οι μικροί μας θεατές πραγματοποιούν ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του ωκεανού.

 

“Το τραγούδι της φάλαινας” αποτελεί ένα πολυαισθητηριακό θέαμα και έχει ως σκοπό την συνεχή επαφή των παιδιών με αισθητηριακά υλικά, με το φως, με εικόνες και ήχους. Τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση μέσα από το πλοίο μας, που είναι φτιαγμένο από πανιά. Ανακατεύουν και ξετυλίγουν έναν παράξενο ωκεανό, παίζουν με παιχνίδια σκίασης και ακούν την ιστορία μας για τον μαγικό κόσμο των φαλαινών.

 

Το έργο ξεκινάει με την ανάγκη ενός κοριτσιού να ακούσει το μαγικό τραγούδι των φαλαινών. Με το φανταστικό καράβι της πραγματοποιεί ένα ταξίδι στον κόσμο του βυθού. Εκεί συναντά θαλάσσια πλάσματα, μουσικές πέτρες και μαγικούς ήχους, που μόνο μέσα στο νερό μπορείς να ακούσεις. Οι κόσμοι φτιάχνονται μαζί με τα παιδιά και έτσι ενισχύεται η συνεχής συμμετοχή τους στο δρώμενο, ώσπου στο τέλος να φτάσουμε όλοι μαζί να συναντήσουμε τις φάλαινες και να ακούσουμε το μαγικό τους ήχο.

 

Χώρος Τέχνης ΙΔΙΟΜΕΛΟ

Ελ. Βενιζέλου 17 & Βασ. Κωνσταντίνου

Μαρούσι

 

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 19

Ώρα έναρξης: 11 π.μ.

Διάρκεια: 50 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (ισχύει έκπτωση για κρατήσεις 4+ ατόμων)

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

τηλ. 2106817042 – 6907801862

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

www.idiomelon.gr

www.kaleidoskopio.eu

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ελ. Βενιζέλου 17, Μαρούσι

2106817042

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Κυριακή: 8:00 μ.μ. - 12:00 π.μ.

Ακολουθήστε μας

 

Γράψτε μία Κριτική