Παιδικό - Εφηβικό Εργαστήρι 
«Τα παιδία παίζει»

• Η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, καθοδηγεί από το 2013 ομάδες για παιδιά δημοτικού, διδάσκοντας μέσα από το θέατρο, το τραγούδι και τη χειροτεχνία. Για δύο περιόδους, δούλεψε με διαφορετικές ομάδες, μια δική της διασκευή του λαϊκού παραμυθιού «Η Μαρούλα», με τίτλο «Η επιστροφή της Μαρούλας» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λαγουδέρα»). Κατά την περίοδο 2015-16, δούλεψε μια δική της διασκευή του διηγήματος του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Εγωιστής Γίγαντας». Για την περίοδο 2016-17 η ομάδα δούλεψε «Ιστορίες και τραγούδια της θάλασσας»:  Τραγούδια θαλασσινά, δημοτικά και έντεχνα, και ένα λαϊκό  παραμύθι από τις Κυκλάδες ("Το Κρεμεζί Μαργαριτάρι").  Αρχές Ιουνίου του 2017,  στο θεατράκι του ιδιόμελου,  δόθηκε παράσταση με το "Κρεμεζί Μαργαριτάρι" , για τους γονείς και τους φίλους των παιδιών. Κατά τις περιόδους  2017-19 λειτουργεί μια μικρή ομάδα 3-4 παιδιιών δημοτικού, με μουσικές δραστηριότητες δημιουργιικής έκφρασης και καλλιτεχνικής συνδημιουργίας. Τα παιδιά διδάσκονται κιιθάρα, ρυθμούς, ομαδικό τραγούδι, κυρίως όμως ενθαρρύνονται να γίνουν δημιουργοί τα  ίδια, εφευρίσκοντας ιστορίες, αφηγήσεις και στίχουργήματα, με τη δική τους αυτενέργεια και φαντασία. 

 • Άλλες συνεργασίες: Την περίοδο 2011-12 λειτούργησε η ομάδα «Ζωγράφισέ μου έναν ήλιο», για παιδιά με μαθησιακές και αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες. Τα παιδιά διδάχτηκαν την Ιστορία του Δημοτικού Σχολείου μέσα από τη βιωματική διαδικασία του θεάτρου. Την ομάδα διηύθυνε η ειδικευμένη ψυχοπαιδαγωγός σε θέματα αυτισμού Καίτη Σερέτη, και μαζί της συνεργάστηκαν η εδική δασκάλα Ζοζεφίνα Τζονάκα και η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου..

Επίσης, κατά την περίοδο 2014-15 η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας Χρύσα Σπηλιώτη συνεργάστηκε με το «Ιδιόμελο» και ανέλαβε μια ομάδα παιδιών προσχολικής ηλικίας και μια ομάδα εφήβων.

Κατά τις περιόδους 2017-18 και 2018-19 το Ιδιόμελο φιλοξενεί την ομάδα θεατρικής έκφρασης της Ράσμυς Σούκουλη. Η συνεργασία προβλέπεται να συνεχιστεί και κατά την περίοδο 2019-20.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ελ. Βενιζέλου 17, Μαρούσι

2106817042

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Κυριακή: 8:00 μ.μ. - 12:00 π.μ.

Ακολουθήστε μας

 

Γράψτε μία Κριτική